Szakmai regiszter

A következőkben azoknak a mindfulness-alapon dolgozó tanároknak, terapeutáknak, konzultánsoknak, coachoknak és egyéb szakembereknek a listáját találod, akik megfelelnek a Mindfulness Szakmai Hálózat útmutatóiban leírt kritériumoknak, és regisztrálták magukat a Hálózatnál. A Mindfulness Hálózat regisztráló csapata 2024-től kezdődően évente ellenőrzi, hogy a regiszterben szereplő tanárok megfelelnek-e a folyamatos szakmai követelményeknek (mindfulness-szupervízió, elvonulás, szakmai fejlődés). Így 2024-től garantáljuk, hogy kizárólag szakmailag és emberileg is felkészült, az útmutató keretei között dolgozó tanárok szerepelnek a regiszterben.

Ide kattintva jelentkezhetsz a szakmai regiszterbe

1. szintű tanár Elvégezte valamely mindfulness-tanárképzés, alapozó modulját, amelynek középpontjában a kulcsfontosságú mindfulness-gyakorlatok átadása és a hozzájuk kapcsolódó kérdezési folyamat facilitálása áll. Meglévő kompetenciái (pl. pszichológus, coach, mentálhigiénés szakember, addiktológiai konzultáns stb.) keretei között átadhatja és alkalmazhatja a mindfulness-gyakorlatokat. Rövidebb workshopokat és folyamatokat facilitálhat. Rendszeres mindfulness-szupervízió mellett dolgozhat.

2. szintű tanár Elvégezte valamelyik mindfulness-tanárképzés alapozó modulját és a rá épülő specialista (2.) modult, amely az 1. szintű készségeken kívül képessé tette rá, hogy teljes, 8 vagy több hetes mindfulness-folyamatokat facilitáljon (pl. MBSR. MBCT, MBPM, MSC stb.). Specifikus tantervű folyamatokat is összeállíthat és vezethet. Rendszeres mindfulness-szupervízió mellett dolgozhat.

3. szintű tanár (kvalifikált tanár) Az 1. és 2. szinten túl egy tanárképző tréner személyesen vagy videófelvételek alapján többször fölmérte a tanár foglalkozásait az MBI:TAC (Mindfulness-Based Interventions: Teaching and Assessment Criteria – Mindfulness-alapú beavatkozások: tanítási és felmérési kritériumok) alapján, és a kvalifikált tanár (Qualified Teacher) címet adományozta neki. Rendszeres mindfulness-szupervízió mellett dolgozhat.

4. szintű tanár (minősített tanár) Az 1., 2. és 3. szinten túl egy tanárképző tréner személyesen vagy videófelvételek alapján többször fölmérte a tanár foglalkozásait az MBI:TAC (Mindfulness-Based Interventions: Teaching and Assessment Criteria – Mindfulness-alapú beavatkozások: tanítási és felmérési kritériumok) alapján, és a minősített tanár (Certified Teacher) címet adományozta neki. Rendszeres mindfulness-szupervízió mellett dolgozhat.

Magyarországon regisztrált mindfulness-szupervizorok

Szint
 
Név
Kompe­tencia
Műk. terület
Web
Email
2. szintű tanár
 Adamcsek Aliz  

MMTCP - Mindfulness tanfolyam és mentoring

 

Budapest, online

 
2. szintű tanár
 Babos Barbara  

MBSR, Mindfulness alapú konzultáció

 

Szombathely, Vas megye, online

 
4. szintű tanár
 Barta András  

MBSR, MBCT, mindfulness-alapú és addiktológiai konzultáció, mindfulness-alapú szupervízió, MBSR-tanárképzés

 

Budapest, online

 
1. szintű tanár
 Engrich Edit  

MBSR (képzésben lévő tanár); pszichológus

 

online

 
1. szintű tanár
 Hantos Kolos  

MBSR 1.0 + Pszichológiai tanácsadó

 

Budapest + Szeged + Online

 
1. szintű tanár
Dr. Hódi Edit  

MBSR, pszichiáter

 

Székesfehérvár, Lovasberény, online

 
2. szintű tanár
 Kiss Mariann  

MBSR, zongoratanár, alternatív masszázs- és mozgásterapeuta (shiatsu), TRE provider

 

Szeged, online

 
2. szintű tanár
 Kövér Imre  

MBCT, elengedés és önátadás, hitrendszerek törlése, projekció oldása

 

Online vagy személyesen Budapesten

 
2. szintű tanár
 Kun Andrea  

MBSR; mindfulness-alapú konzultáció (Gestalt terápia, coaching)

 

Székesfehérvár, Online

 
1. szintű tanár
 Pajor Zsófia  

MBSR 1. szintű tanár, mindfulness alapú coaching

 

Pécs, online