Szakmai regiszter

A következőkben azoknak a mindfulness-alapon dolgozó tanároknak, terapeutáknak, konzultánsoknak, coachoknak és egyéb szakembereknek a listáját találod, akik megfelelnek a Mindfulness Szakmai Hálózat útmutatóiban leírt kritériumoknak, és regisztrálták magukat a Hálózatnál. A Mindfulness Hálózat regisztráló csapata 2024-től kezdődően évente ellenőrzi, hogy a regiszterben szereplő tanárok megfelelnek-e a folyamatos szakmai követelményeknek (mindfulness-szupervízió, elvonulás, szakmai fejlődés). Így 2024-től garantáljuk, hogy kizárólag szakmailag és emberileg is felkészült, az útmutató keretei között dolgozó tanárok szerepelnek a regiszterben.

Ide kattintva jelentkezhetsz a szakmai regiszterbe

1. szintű tanár Elvégezte valamely mindfulness-tanárképzés, alapozó modulját, amelynek középpontjában a kulcsfontosságú mindfulness-gyakorlatok átadása és a hozzájuk kapcsolódó kérdezési folyamat facilitálása áll. Meglévő kompetenciái (pl. pszichológus, coach, mentálhigiénés szakember, addiktológiai konzultáns stb.) keretei között átadhatja és alkalmazhatja a mindfulness-gyakorlatokat. Rövidebb workshopokat és folyamatokat facilitálhat. Rendszeres mindfulness-szupervízió mellett dolgozhat.

2. szintű tanár Elvégezte valamelyik mindfulness-tanárképzés alapozó modulját és a rá épülő specialista (2.) modult, amely az 1. szintű készségeken kívül képessé tette rá, hogy teljes, 8 vagy több hetes mindfulness-folyamatokat facilitáljon (pl. MBSR. MBCT, MBPM, MSC stb.). Specifikus tantervű folyamatokat is összeállíthat és vezethet. Rendszeres mindfulness-szupervízió mellett dolgozhat.

3. szintű tanár (kvalifikált tanár) Az 1. és 2. szinten túl egy tanárképző tréner személyesen vagy videófelvételek alapján többször fölmérte a tanár foglalkozásait az MBI:TAC (Mindfulness-Based Interventions: Teaching and Assessment Criteria – Mindfulness-alapú beavatkozások: tanítási és felmérési kritériumok) alapján, és a kvalifikált tanár (Qualified Teacher) címet adományozta neki. Rendszeres mindfulness-szupervízió mellett dolgozhat.

4. szintű tanár (minősített tanár) Az 1., 2. és 3. szinten túl egy tanárképző tréner személyesen vagy videófelvételek alapján többször fölmérte a tanár foglalkozásait az MBI:TAC (Mindfulness-Based Interventions: Teaching and Assessment Criteria – Mindfulness-alapú beavatkozások: tanítási és felmérési kritériumok) alapján, és a minősített tanár (Certified Teacher) címet adományozta neki. Rendszeres mindfulness-szupervízió mellett dolgozhat.

Szint
 
Név
Kompe­tencia
Műk. terület
Web
Email
2. szintű tanár
 Adamcsek Aliz  

MMTCP - Mindfulness tanfolyam és mentoring

 

Budapest, online

 
2. szintű tanár
 Babos Barbara  

MBSR, Mindfulness alapú konzultáció

 

Szombathely, Vas megye, online

 
4. szintű tanár
 Barta András  

MBSR, MBCT, mindfulness-alapú és addiktológiai konzultáció, mindfulness-alapú szupervízió, MBSR-tanárképzés

 

Budapest, online

 
1. szintű tanár
 Engrich Edit  

MBSR (képzésben lévő tanár); pszichológus

 

online

 
1. szintű tanár
 Hantos Kolos  

MBSR (képzésben lévő tanár), egzisztenciális szemléletű coaching

 

Szeged, online

 
2. szintű tanár
 Havasi Marianna  

MBCT MSC klinikai szakpszichológus pszichoterapeuta

 

Pécs, online

 
1. szintű tanár
Dr. Hódi Edit  

MBSR, pszichiáter

 

Székesfehérvár, Lovasberény, online

 
1. szintű tanár
 Kiss Mariann  

MBSR, zongora tanár, alternatív masszázs- és mozgásterapeuta (shiatsu), TRE provider

 

Szeged, online

 
2. szintű tanár
 Kövér Imre  

MBCT, elengedés és önátadás, hitrendszerek törlése, projekció oldása

 

Online vagy személyesen Budapesten

 
2. szintű tanár
 Kun Andrea  

MBSR; mindfulness-alapú konzultáció (Gestalt terápia, coaching)

 

Székesfehérvár, Online

 
1. szintű tanár
 Pajor Zsófia  

MBSR 1. szintű tanár, mindfulness alapú coaching

 

Pécs, online