Időpont: 2020.10.28. 08:00:00

Tanár: Barta András, Dr. Nyitray Kornélia

Helyszín: online

MBSR mindfulness tanárképzés magyar nyelven – 1. modul

CPD-akkreditált tanárképzés Barta András vezetésével, dr. Nyitray Kornélia asszisztenciájával

Ezen a képzésen még van egy pár hely – köztük kedvezményes is. Ha jönnél, jelentkezz mihamarabb.

Az MBSR-tanárképzésre azok jelentkezését várjuk, akik mindfulness-t szeretnének tanítani, vagy csak mélyülni szeretnének a tudatos jelenlét szemléletében. Dolgozz akár az egészségügy, az oktatás, a HR, a mentálhigiéné, a jógaoktatás területén vagy akár teljesen máshol, szeretettel várunk a képzésre, amennyiben képes vagy elkötelezni magad a mindfulness gyakorlása mellett. A képzés első szintje a mindfulness-tanfolyamok szívét jelentő formális és informális meditációk vezetésének készségét fejleszti, miközben elmélyíti a tudatos jelenléttel kapcsolatos tudományos ismereteket is. Az első szint elvégzésével a résztvevők képessé válnak egyszerűbb mindfulness-tréningek, -workshopok, -tanfolyamok vezetésére, a kulcsfontosságú gyakorlatok átadására.

A képzés a spanyolországi Mindful Academy International licence és tananyaga alapján valósul majd meg, megfelelve a Helyes tanári gyakorlat útmutatójának és A mindfulness-trénerek gyakorlati útmutatójának. 

A képzést Barta András, a Mindful Academy International tanárképző trénere, senior MBSR-tanár és -szupervizor, addiktológiai konzultáns vezeti. Asszisztens: dr. Nyitray Kornélia, orvos, MBCT- és MBSR-tanár, kognitív viselkedésterápiás konzultáns.

A képzés magyar nyelvű, ám szükséges hozzá olvasási szintű, középfokú (B2) angol nyelvtudás is. A mindfulness-szel kapcsolatos szakirodalom jó része angol nyelvű, és nem feltétlenül léteznek magyar nyelvű fordítások. Nem szükséges, hogy nyelvvizsgával rendelkezz, de képesnek kell lenned angolul olvasni. Ha képes vagy például megérteni a mindful.org cikkeit, akkor valószínűleg nem lesznek gondjaid a képzés olvasmányainak a megértésével sem.

Jelentkezés

Erről a linkről töltheted le a jelentkezési lapot, amelyet kitöltve az andras@tudatossag.net címre küldhetsz. Miután megkaptuk a jelentkezési lapot, visszajelzünk neked a további teendőkkel kapcsolatban.

További követelmények és időpontok

 • A résztvevők erre az egy modulra köteleződnek el. Ugyanakkor csak akkor válnak kvalifikált mindfulness-tanárrá, megfelelve a Mindfulness Egyesület és a nemzetközi standardok követelményeinek, ha elvégzik a 2. modul képzését is.
 • A 2. modul dátumai és időpontjai tekintetében lásd ennek az oldalnak az eseménynaptárát.
 • A két modul között minden résztvevőnek részt kell vennie egy legalább ötnapos, csöndes, mindfulness-típusú elvonuláson.
 • A jelentkezés egyéb feltételeit lásd lentebb.

Árak, menetrend

 • Az 1. modul teljes ára: 322 000 Ft + 200 euró.
 • Az 1. modul kedvezményes ára: 254 000 Ft + 200 euró.
 • Még vannak kedvezményes helyek. Ha kedvezményt szeretnél igényelni, kérünk, a jelentkezésedben írd le az okokat. Visszajelzünk neked, hogy a kért kedvezményt meg tudjuk-e adni.
 • A képzésre a jelentkezési lap elküldésével tudsz jelentkezni. Ennek feldolgozása után arra kérünk, hogy a 200 euró előleget fizesd be. Amint földolgoztuk a jelentkezésedet, és befizetted az előleget, elindul az 1. modulra való felkészülésed. Jegyzeteket, ill. hanganyagokat kapsz tőlünk olvasásra, ill. gyakorlásra. Valamint részt vehetsz a havonta sorra kerülő, élő, online, csoportos konzultációkon, ahol együtt gyakorolunk, és megbeszéljük a felkészüléssel kapcsolatos örömöket, nehézségeket, problémákat.
 • Az 1. modul maradék díja 2 hónappal a kurzus kezdete előtt, vagyis 2020. augusztus 28-ig esedékes. Ha ez segít a költségek szétterítésében, kérheted, hogy  ezt a díjat két részletben fizethesd be: az elsőt augusztus 28-ig; a második részletet, 117 000 Ft-ot pedig a kurzus kezdetekor, a helyszínen, készpénzben.
 • Az 1. modul befejezése után, ám a 2. modul elkezdése előtt egy mindfulness-elvonuláson is részt kell venned. Hogy milyen elvonuláson veszel részt, azt szabadon eldöntheted. Tapasztalatok szerint egy ilyen elvonulás általában 50–80 000 Ft-ba szokott kerülni személyenként.
 • Amennyiben nem jössz el a képzésre, akkor sajnos nem tudjuk neked visszaadni a befizetett előlegeket és egyéb díjakat, mivel azok jó részét az előkészítésre költjük. A befizetett díjakat vagy azok egy részét esetleg beleszámíthatjuk egy következő képzésbe, ha tudjuk a helyedet pótolni. Mindez egyéni megbeszélés kérdése. Váratlan betegség, baleset vagy hasonló körülmények bekövetkezésekor, amennyire csak lehetséges, az együttérzés és a méltányosság irányvonalai szerint járunk el, nem pedig a fenti szabályok alapján. Jó, ha tudod, hogy évente egy, maximum két ilyen képzést indítunk.

Továbbképzési pontok

A képzés számos egészségügyi, pedagógiai és egyéb szakmában CPD továbbképzési pontokat jelent. Az 1. modul sikeres teljesítése esetén:

 • 65,5 kontaktóra
 • 112 közvetett non-kontaktóra
 • összesen tehát 177,5 óra

teljesítésének az igazolását kapják meg, ezek válthatóak át CPD-pontokra. A Mindful Academy Internationalt a Professional Development Consortium keretében működő CPD Standards Office minősíti és akkreditálja. A 2. modul óraszámai hasonlóak.

A Mindful Academy International rendelkezik a „Provider of Training Excellence” minősítéssel is.

A képzés megfelel a Magyar Mindfulness és Kontemplatív Egyesület, illetve a UK Network of Mindfulness-Based Teacher Training Organisations szabályozásának.

Jelentkezési feltételek

 • Legalább 25 éves kor.
 • Legalább 1 év meditációs tapasztalat (nem feltétlenül mindfulness-típusú).
 • Elköteleződés a folyamatos, napi szintű mindfulness-gyakorlás mellett.
 • Legalább egy 8 hetes MBSR- vagy MBCT-tanfolyam résztvevőként való elvégzése. Ez akár jelentheti a tudatossag.net valamilyek csoportos tanfolyamának, egyéni tanfolyamának az elvégzését is,  vagy a Mindful Academy élő, online tanfolyamai közül is válogathatsz, ill. bármelyik másik, kvalifikált mindfulness-tanárnál elvégezheted a kurzust.
 • A fentiek minimumfeltételek.

Dátumok és helyszínek

A képzés részben személyes részvétellel, részben élő, online formában valósul meg. Amennyiben a vírushelyzet szükségessé teszi, a teljes képzést automatikusan az online térben valósítjuk meg. Kérünk, hogy ennek a figyelembe vételével jelentkezz.

 • Okt. 28–29. – Arunachala Stúdió, Budapest, II., Kuruclesi út 63. – mindkét napon 8:00–19:00
 • Nov. 6-7-8. – online – mindhárom napon 7:00–19:00
 • Nov. 14–15. – Arunachala Stúdió – mindkét napon 8:00–19:00

Gyakorlati részletek

 • Az Arunachala Stúdió a hegyek és az erdő szélén fekszik. Ugyan Budapesten van, ám a lehető legközelebb a természethez. Csönd, fák, madarak.
 • Az Arunachalában töltött napokon minden résztvevőnek finom, tartalmas, kétfogásos, vegán ebédet biztosítunk, ez benne van a kurzus árában.
 • A résztvevők száma maximum 12. A Mindful Academy International igen gyakorlati megközelítésű képzési módszerével maximum ennyi résztvevővel tud a tréner eredményesen foglalkozni. Sokat fogjuk gyakorolni a mindfulness alapmeditációit, azok vezetését, és nagyon sok visszajelzést fogunk kapni a képző tanároktól.
 • Az oktatás, felkészülés akkor kezdődik el, amikor a jelentkezésedet a Mindful Academy International visszaigazolja. (Erről olvashatsz lentebb.)
 • Az 1. modul végén is minden résztvevő kap bizonyítványt: „Level 1 Mindfulness MBSR Teacher Certificate”.

A képzést Barta András és dr. Nyitray Kornélia vezeti.

No Comments Yet

Comments are closed